Objevte Klokočské skály, místo, kde filmaři natáčeli S čerty nejsou žerty

19. červen 2018

Vydejte se do Klokočských skal. Na romantické místo v Českém ráji, kde se natáčela pohádka S čerty nejsou žerty. Novinkou je, že na tamní geoturistické stezce jsou teď nové panely s informacemi pro nevidomé a taky pro neslyšící.

Geoturistická stezka Klokočskými skalami, která míjí jeskyni Postojna a zříceninu romantického hradu Rotštejn, nově nabízí na panelech informace o přírodních a historických zajímavostech pro nevidomé a neslyšící návštěvníky.

Turisté můžou zajít i na místo, kde se točila legendární pohádka s Čerty nejsou žerty.

Vstup do pekla v pohádce S čerty nejsou žerty. Najdete ho v Klokočských skalách u zříceniny hradu Rotštejn

Texty v Braillově písmu pro nevidomé turisty, grafické QR kódy si neslyšící mohou načíst prostřednictvím aplikace na mobilním telefonu. Objeví se jim video o Klokočských skalách a nedaleké zřícenině Rotštejn ve znakovém jazyce. Řada neslyšících totiž nerozumí běžnému napsanému textu v češtině, protože znakový jazyk má úplně jinou strukturu.

 

Cedule, která turisty v Klokočských skalách upozorňuje na filmařské pohádkové místo

Díky iniciativě spolku Ochrana Klokočských skal a řadě dárců tak zdravotně postiženým turistům neuniknou důležité informace o unikátních přírodních a historických památkách.

 

Výhled z Klokočských skal

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.