O víkendu bude v Česku pršet, teploměry naměří až 23 °C

23. květen 2019 12:16

Jaké bude počasí o víkendu? Během následujících tří dnů se lidé dočkají vyšších teplot. Vyšplhají se až na 23 stupňů. Meteorologové na sobotu a neděli předpovídají většinou polojasno či oblačno.

V pátek 24. května bude skoro jasno až polojasno, během dne pak přechodně oblačno a na východě zpočátku zataženo. Česko navíc ojediněle čeká déšť. Ráno se místy vyskytnou mlhy.

„Nejvyšší denní teploty vystoupí na 18 až 22 stupňů. Na severovýchodě bude o něco chladněji, a to 16 až 19 stupňů,“ shrnuje pro iROZHLAS.cz Štefan Hanžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

V 1000 metrech na horách očekávají meteorologové kolem 13 stupňů, v Beskydech pak jen kolem 10 stupňů. Vítr má vát slabý proměnlivý nebo severní, a to do čtyř metrů za sekundu.

Víkendové počasí

V sobotu bude oblačno, přechodně až polojasno. Během dne od severozápadu místy přeháňky, ojediněle i bouřky. „Nejvyšší denní teploty budou už skoro letní 19 až 23 a vítr jen slabý,“ doplňuje Hanžák.

V neděli pak bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, a to zejména na jihu a východě území. Ráno pozor, ojediněle se opět objeví mlhy. „Nejvyšší denní tepoty budou 18 až 22 stupňů. Vítr slabý proměnlivý, během dne mírný západní 2 až 6 metrů za sekundu,“ uzavírá víkendovou předpověď počasí Hanžák.

autor: Anna Jadrná | zdroj: iRozhlas
Spustit audio

Související