Na Semilsku podváděl zadlužený kominík. Lidi připravil o desítky tisíc

22. říjen 2018

Desítky tisíc korun vylákal z důvěřivých zákazníků falešný kominík. Od lidí vybíral peníze na práce, které nedělal. Případy policie eviduje hlavně na Semilsku.

Policisté v Lomnici nad Popelkou a v Jilemnici přijali letos čtyři trestní oznámení na 39letého muže ze Semilska. Ten nabízel kominické práce, a také nejrůznější, často nepotřebné opravy. Od lidí vybíral na práce zálohy, těžil přitom z toho, že se se svými zákazníky většinou znal.

Domluvené práce ale nedělal, a když se lidé začali připomínat, tak se nejdřív vymlouval, a poté přestal komunikovat úplně. Od června minulého roku měl navíc neplatný živnostenský list. Falešný kominík tak své zákazníky připravil o 40 000 korun.

Muž policii tvrdil, že podváděl kvůli dluhům z dřívějšího podnikání. V tuto chvíli je ve vězení za předchozí podvody, kdy zpronevěřil téměř 200 tisíc korun, které vybral jako zálohy na na vyvložkování komínů. Za to byl podmíněně odsouzen na 18 měsíců, ale protože i po rozsudku v podvodech pokračoval, odpykává si nyní trest ve vězení.

autor: Michal Balák | zdroj: Policie Libereckého kraje
Spustit audio

Související