Na opravy krajských silnic 2. a 3. třídy chce vláda přispět 4 miliardy

14. březen 2018 09:30

Vláda chce na opravy silnic druhé a třetí třídy v krajích najít v rozpočtu čtyři miliardy korun. Na úterním výjezdním zasedání vlády to uvedl premiér v demisi Andrej Babiš z hnutí ANO.

Na uvedení všech svých cest do vyhovujícího stavu by Liberecký kraj potřeboval odhadem nejméně dvě miliardy korun. Babiš v Liberci přislíbil, že vláda bude peníze pro kraje hledat napříč všemi rezorty: „Paní ministryně financí rozdala všem ministrům takovou tabulku, kde by se v jednotlivých rezortech dalo ušetřit a na vládě to budeme řešit, uděláme pro to, aby se našly čtyři miliardy, kraje se mohly připravit a objednat zakázky.“

Ministerstvo dopravy by mohlo v budoucnu přispět na výstavbu nové silnice v Ralsku na Českolipsku. Na výjezdním zasedání vlády o tom jednalo v úterý vedení Libereckého kraje s ministry a premiérem v demisi Andrejem Babišem z hnutí ANO.

Kraj chce silnici v Ralsku vybudovat proto, aby lokalitu oživil. Rozlohou jde o čtvrtou největší obec v České republice, ve které přitom žije jen 1200 lidí. „Silnice je tam určitě důležitá z hlediska dalšího rozvoje území. Musíme se pobavit, zda a jaké peníze by na to uvolnil stát, protože těch požadavků máme mnoho,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok z hnutí ANO.

autoři: sas , Eva Malá
Spustit audio