Liberecké městské lesy plánují opravy cest

13. březen 2018 09:50

Liberec chce pracovat na obnově cest v městských lesích. Některé úseky jsou totiž velmi poničené, jinde zase chybí vyhovující cesty. To znesnadňuje a místy i zcela znemožňuje lesníkům práci.

Městské lesy chystají opravy cest na několika místech. V letošním roce se připravuje dokumentace a vedení města spolupracuje s lesníky na tom, aby do plánů zařadili všechny oblasti, kde je nutné cesty obnovit. Samotné opravy mají přijít na řadu v příštím roce.

Které dva hlavní úseky mají projít větší rekonstrukcí, říká ředitel libereckých městských lesů Jiří Bliml: „V jednom případě se jedná o hlavní páteřní cestu od vodárny v Lidových sadech po Ruprechtice –  Sluneční lázně a pak směr Mlynářův kříž, tam teď cesta není, jen pěšina pro nás jsou to totálně nepřístupné porosty.“

Lesní cesty budou po obnově sloužit lesníkům, běžně je ale mohou využívat i lidé, kteří vyrazí do lesa na výlet. Díky opravám budou některé cesty kvalitnější a budou tam nově moct vyrážet například i maminky s kočárky. A v zimě budou tyto cesty sloužit v případě dostatku sněhu i běžkařům.

autoři: sas , Michal Jemelka
Spustit audio

Související