Jablonec: Lidé můžou během voleb taky hlasovat v referendu o hazardu

12. leden 2018 10:55

V Jablonci nad Nisou mohou lidé dnes 12. 1. a v sobotu 13. 1. rozhodovat v referendu o budoucnosti herních automatů ve městě.

Referendum se koná ve stejném čase jako prezidentské volby, tedy dnes od dvou hodin odpoledne do deseti hodin večer a zítra 13. ledna pak od osmi do dvou odpoledne.

Pro obě hlasování budou oddělené volební místnosti, ale ve stejných budovách, říká tajemník jablonecké radnice Marek Řeháček: „Bylo prioritní, aby lidé šli tam, kde byli vždycky zvyklí volit a aby v tom stejném objektu bylo zároveň i to referendum, aby nepobíhali v okrsku. Ředitelé škol, kde je většina hlasovacích i volebních místností, nám vyšli hodně vstříc.“

Systém registru hazardních hráčů je nepřehledný, vypíšeme lepší zakázku, říká Ondřej Závodský

Výherní automaty

Od ledna platí nový hazardní zákon, který sliboval zavírání nelegálních heren a vyšší zdanění. Jak zafungoval? Podle náměstka ministra financí Ondřeje Závodského provozovatelé hazardu přiznali nejvíce v historii legálních příjmů. „Dochází k obrovskému přesunu hazardu z ilegálního sektoru k legálním provozovatelům,“ připomíná ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

autor: jch
Spustit audio