Fotbalový zápas hvězd v Karlových Varech vynesl 20 tisíc korun pro děti s cystickou fibrózou

6. červenec 2013

Přes 20 tisíc Kč korun se podařilo vybrat na benefičním fotbalovém utkání hvězd v Karlových Varech, které se konalo v rámci filmového festivalu na hřišti ve Dvorech. Peníze pomůžou dětem, které onemocněly cystickou fibrózou.

Proti domácímu teamu Buldoků nastoupily u příležitosti filmového festivalu i známé osobnosti z teamu Real Top Praha. Zápas sledovalo bezmála 500 diváků přímo na hřišti, další si podívanou nenechali ujít z oken přilehlých domů.

„Desátá minuta utkání, stav je 0:1 pro hosty. Za hráče Real Top Praha skóroval hráč číslo 16 Jirka Jarošík,“ zní z reproduktoru hlas komentátora utkání.

„Mně se to líbí. Kluci hrají skvěle na ty roky, co mají. Třeba Hašek nebo Trojan. Překvapil mě i Robert Záruba, že je rychlý. To jsem nepředpokládal. Hodili tam sice i vlastňáka, ale to se stává při zápase,“ říká jeden z diváků.

Podle něj na zápas přišlo kolem 500 lidí. „Průběžně sem chodí tak 200 lidí. Asi podle toho, jak je zápas přitažlivý,“ dodává.

Fotbalový zápas hvězd v Karlových Varech

Herec Ivan Trojan po zápase prozrazuje, že už za půl hodiny musí být zpátky na festivalu. „Protože mám uvést Hořící keř, trojdílný televizní film,“ říká ve spěchu.

Čas na fotbal si ale prý vždy snaží najít. „Snažím se, protože mě to baví a pomáhá mi to se odreagovat od stresu. A navíc fotbaly, které máme s Real Top Praha, jsou spojené s charitou. Dneska jsem vybrali 20 tisíc korun na děti u cystickou fibrózou,“ vysvětluje.

Zápas nakonec skončil remízou 7 : 7. Fandové obou týmů tedy mohli být spokojeni.

autor: pek
Spustit audio