Fotbal bez diváků a dva zápasy v týdnu. Jak to vidí expert

13. květen 2020

Profesionální fotbalové soutěže znovu začnou 23. května. Jaké budou bez diváků, i na to odpovídal fotbalový expert Luděk Zelenka.

Čtěte také

Restart obou profesionálních fotbalových soutěží, tedy první a druhé ligy, se blíží. Už 23. května program zahájí dohrávka mezi Teplicemi a Libercem.  Těší se na ni i fotbalový expert a bývalý ligový hráč Luděk Zelenka. „Bylo to tak dlouhé, že už mi to začalo chybět, jak pravidelné hraní se starou gardou Slovanu Liberec, tak sledování zápasů, kde se jede na krev,“ přiznal Luděk Zelenka. Teď už ví, že se brzy dočká. „Těším se, že to zase přijde, i když si to před prázdnými tribunami neumím představit,“ dodává.

Luděk Zelenka (* 11. září 1973, Liberec) je bývalý český fotbalový útočník. V současnosti působí jako spolukomentátor České televize při fotbalových přenosech. Dříve prošel pražskými kluby FK Viktoria Žižkov, SK Slavia Praha, FK Dukla Praha a Bohemians 1905.

Zdroj: Wikipedie

S prázdnými tribunami se prostě hráči budou muset vypořádat. I když si něco takového většina klubů na začátku epidemie nedokázala vůbec představit. Podle Luďka Zelenky to nebude, alespoň v úvodu, příliš pohledný fotbal. S ohledem právě na chybějící kulisu, která dokáže kvalitu utkání výrazně ovlivnit. Chybět ale nebude nabitý program. Kluby profesionálních soutěží odehrají dva zápasy v týdnu. „Hrát ve středu a v neděli, to by hráči měli ty dva, tři měsíce vydržet. Pokud hráč chytne ten zápasový rytmus, je to paradoxně lepší,“ upřesnil ještě Luděk Zelenka k restartu první a druhé fotbalové ligy.

autor: ppe
Spustit audio

Související