Čočka s uzeným a hruškami
20. únor 2020
V kraji pod Ještědem se dobře dařilo luštěninám a tak si připravíme si čočku s hruškami a uzeným podle receptu z Českodubska.
Čočka s uzeným a hruškami
30 dkg čočky
20 dkg uzeného masa
15 dkg hrušek
15 dkg pórku
sůl
Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočenou.
Vodu slijeme, čočku zalijeme novou vodou tak, aby sahala jen mírně nad čočku, a uvaříme. Pórek nakrájíme na drobné nudličky, uzené a hrušky na kostičky. K téměř měkké čočce přidáme pórek, maso a hrušky a společně dovaříme doměkka. Dochutíme solí. Na talíři ozdobíme bylinkami. Podáváme s chlebem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka