Čočka s uzeným a hruškami
V kraji pod Ještědem se dobře dařilo luštěninám a tak si připravíme si čočku s hruškami a uzeným podle receptu z Českodubska.
Čočka s uzeným a hruškami
30 dkg čočky
20 dkg uzeného masa
15 dkg hrušek
15 dkg pórku
sůl
Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočenou.
Vodu slijeme, čočku zalijeme novou vodou tak, aby sahala jen mírně nad čočku, a uvaříme. Pórek nakrájíme na drobné nudličky, uzené a hrušky na kostičky. K téměř měkké čočce přidáme pórek, maso a hrušky a společně dovaříme doměkka. Dochutíme solí. Na talíři ozdobíme bylinkami. Podáváme s chlebem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.