Cestující čekají změny v jízdních řádech autobusů

8. červen 2018 07:30

V neděli 10. června ráno pojedou některé linkové autobusy podle nových jízdních řádů. Na Frýdlantsku přibyde třeba nová zastávka a na Českolipsku cyklobus.

Nová zastávka na Frýdlantsku bude v Oldřichově v Hájích a jmenovat se bude Na Pilách. Liberecko čeká ještě jedna změna – ranní spoj z Chrastavy po půl páté přijede do Liberce přesně v pět hodin, cesta se tedy zkrátí.

Některé autobusy nově zastaví i v zastávkách, které míjely, to se týká především Jablonecka. Vybrané spoje v kraji v řádu minut změní časy svých odjezdů.

Bus 141 Liberec – Jablonec nezajíždí do zastávky Nad Lukášovem

Cestující v autobuse (ilustrační foto)

Kvůli stále probíhajícím stavebním pracím na silnici mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou nebude linkový autobus číslo 141 zajíždět na zastávku Nad Lukášovem.

Českolipsko: Nový cyklobus

Změny v autobusové dopravě se chystají i na Českolipsku. Nový cyklobus spojí o víkendech Nový Bor s Polevskem. Turistům, kteří nechtějí jezdit o víkendech autem, se taky lépe zpřístupní německé pohraničí. Nedaleko odtud, z Jablonného v Podještědí, totiž pojedou o sobotách a nedělích autobusy do Petrovic s návazností na saskou Žitavu.

Dálková linka do Hradce

Změny na dálkových linkách se týkají pouze spojení mezi Libereckým a Královehradeckým krajem. Místo komerčního dopravce, který s přepravou skončí, tam pojede autobus financovaný krajem. „Liberecký kraj se dohodl s Královéhradeckým na nahrazení této linky. Zůstane tak zachováno spojení ráno na devátou do Liberce a odpoledne po třetí z Liberce,“ říká za krajského koordinátora dopravy Korid LK Otto Pospíšil.

Změny čekají i cestující přes Turnov. Tam se změní stanoviště odjezdů některých autobusů kvůli rekonstrukci nádraží. Je dobré podle společnosti Korid LK také sledovat místní výluky kvůli uzavírkám silnic, některé z nich totiž začínají právě před letními prázdninami.

autor: jch
Spustit audio

Související