Čeští reprezentanti loví medaile z mistrovství Evropy v orientačním potápění v mšenské přehradě

17. srpen 2023 10:24

Je to jako orientační běh, jen dva metry pod vodou. Orientační potápění má sice slovo „potápění“ v názvu, s tím klasickým toho ale moc společného nemá.

Fanoušci orientačního potápění u přehrady Mšeno v Jablonci nad Nisou

V Jablonci nad Nisou se v přehradě Mšeno koná 31. seniorské a 14. juniorské otevřené mistrovství Evropy v orientačním potápění.

„Rozdíl bych řekl, že je to docela velký. Náš sport bych spíš přirovnal k orientačnímu běhu. Závodníci se potápí v jednom až dvou metrech hloubky. Cílem je co nejrychleji proplout trať a najít jednotlivé body,“ přibližuje organizátor a předseda Aqua klubu Liberec Ondřej Kašpar.

Vůbec první se na trať v disciplíně MONK vydala dvojice Němců Wilfried Krause a Johannes Böhme. „Bylo to v pohodě. Plavali jsme velmi dobře. Viditelnost byla lepší než včera při tréninku a pod vodou nebyly žádné proudy. Jsem s naším výkonem spokojený,“ hodnotil hned po doplavání Krause. Jejich výkon nakonec stačil na umístění až v druhé půli startovního pole.

Čeští reprezentanti Jakub Němeček a Martin Šmejkal si vedli o poznání lépe, když si doplavali pro zlatou medaili. Mezi ženami je napodobily reprezentační kolegyně Kristýna Janoušková a Zuzana Dvořáková.

Jak byli se svými výkony spokojení další čeští potápěči? Poslechněte si reportáž Patrika Fišera.

autoři: Patrik Fišer , reČRoL

Související