Bílí Tygři vs. Mountfield HK. Třetí duel série dnes na libereckém ledě

19. březen 2018 12:25

Liberecké hokejisty čeká ve čtvrtfinále play-off první duel s Hradcem Králové před vlastním publikem. První dva zápasy Bílí Tygři na východě Čech prohráli. Teď se pokusí vrátit do hry o semifinále. Třetí duel série rozehrají v 17 hodin a 20 minut.

Liberečtí hokejisté první zápas na východě Čech prohráli 2:3 v prodloužení. V tom druhém podlehli Hradci Králové 1:3. Na vině byla především častá vyloučení. Na druhou stranu Bílé Tygry drží mezi tyčemi stojící gólman Roman Will. „Roman ví, že má v zádech kolegu, který v jakékoliv indispozici ho mohl nahradit, nesmíme opomenout množství blokovaných střel, které naši hráči mají, tím Romanovi výrazně pomáhají,“ řekl trenér Filip Pešán. Roman Will má jeho stoprocentní důvěru.

„Roman je skvělý kluk a skvělý brankář, který si tu důvěru zaslouží,“ dodává Pešán.

Hráči a gólman? Propojená nádoba, říká Will

„Je to většinou tak, že když se daří týmu, daří se gólmanovi a naopak. Kluci hrajou výborně, teď jsme do toho přidali hodně obětavosti a vypomáhání, je to ideální,“ říká Roman Will před třetím zápasem čtvrtfinále vyřazovací části proti Hradci Králové.

Liberečtí teď musí hodit za hlavu dva zápasy na východě Čech a plně se soustředit na to, aby se na domácím ledě pokusili stav série vyrovnat.

autor: ppe
Spustit audio

Související