Bílí Tygři: První letošní zápas odehrají proti Kometě. „Výborný soupeř, doma jsou silní,“ říká Ševc

3. leden 2018 11:00

Třetí reprízu posledního extraligového finále uvidí hokejoví fanoušci v Brně. Soupeřem domácí Komety bude dnes 3. ledna od 18 hodin Liberec. Oba týmy v tomto soutěžním ročníku zatím ve vzájemných duelech těžily z výhody domácího prostředí.

Kometa úvodní duel před vlastním publikem vyhrála 7:2. Naopak Bílí Tygři naplno bodovali pod Ještědem, kde Brno zdolali 4:3.

Oba týmy by si pak rádi v tabulce extraligy polepšily. Brno je páté, Liberec desátý. V jeho sestavě už by se měl po zranění v obličeji a následné operaci znovu objevit Lukáš Derner. Přiznává, že pozorovat zápasy pouze z hlediště je pro něj daleko náročnější, než když se může sám zapojit do hry: „Zápasy tak mnohem víc prožívám než na ledě, kde to tak nevnímám. V hledišti je strašně vyčerpávající, po zápase doma lehnu, jak kdybych hrál.“

Lídři promlouvají k týmu

Liberečtí by rádi navázali na poslední výhru s Pardubicemi. Jenže vědí, že zejména venku nejsou jejich výkony optimální. V takových chvílích je důležitá role starších a zkušených hráčů. Patří mezi ně kapitán Martin Ševc: „První role je samozřejmě výkon na ledě, pak se snažím mluvit k týmu, ale těch lídrů máme v kabině víc.“ Jednoduše řečeno – každý hráč musí na ledě nechat všechno.

Musíme sbírat body

Tygry čeká brněnská Kometa s bouřlivým publikem za zády. „Kometa je výborný soupeř, jsou silní hlavně doma,“ uvědomuje si Martin Ševc. Pro Lukáše Dernera je to zápas jako každý jiný. S ohledem na postavení mužstva v tabulce. „Pro nás je teď každý zápas strašně důležitý, budeme muset sbírat body a nekoukat doleva nebo doprava,“ komentuje Derner.

autor: Pavel Petr | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio

Související